tiistai 4. lokakuuta 2016

Englannin vaihtojen valmistelua

Kiipulan ammattiopiston logistiika-ala osallistuu keväällä 2017 ensimmäistä kertaa opiskelijavaihtoon. Neljä opiskelijaa + kaksi omaa opettajaa suuntaavat Gloucesterin kaupunkiin Lounais-Englannissa, jossa odottaa kahden viikon työssäoppimisjakso.




Kiipulan työntekijöitä kävi syyskuun lopussa tsekkaamassa työssäoppimispaikan ja tutustumassa Gloucesterin kaupunkiin. Työnantajana jaksolla on GIS Healthcare -niminen sosiaalinen yritys, mikä huoltaa, varastoi ja välittää terveydenhuollon välineitä Gloucestershire maakunnan alueella. Lähes puolet yrityksen omista työntekijöistä on vammaisia tai osatyökykyisiä, ja se myös tarjoaa pitkään työelämästä poissa olleille mahdollisuuksia työkokeiluihin.


GIS Healthcare -yrityksen työntekijöitä

Yrityksen varasto
Yrityksen työntekijät toivottivat Kiipulan opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi, ja sanoivat odottavansa innolla työskentelyä nuorten kanssa.

Gloucesterin kaupungin todettiin olevan vanhaa, keskiaikaista perua ja rakentuvan valtavan 1100 -luvulta peräisin olevan katedraalin ympärille. Katedraalia on käytetty mm. Harry Potter -elokuvien kuvauksissa. Gloucesterin kaupungissa, sekä sitä ympäröivässä kauniissa maaseudussa riittää opiskelijoille mukavasti nähtävää työnteon vastapainoksi.

Katunäkymää Gloucesterin kaupungissa

Gloucesterin katedraalin torni

Maalaiskylä Gloucesteshiren maakunnassa

Kevään vaihtojaksolle löytyi lyhyen mutta tehokkaan tutustumiskäynnin aikana myös majoituspaikka, ja itse opiskelijoiden tuloa voidaan alkaa toden teolla valmistelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti