torstai 11. elokuuta 2016

Uusi lukuvuosi, uudet kv-kujeet

Lukuvuoden aloitustilaisuudessa oli mukava huomata kuinka moni työntekijä tuli vetämään kv-koordinaattoria hihasta kysyäkseen vaihdoista, vieraista ja muista kansainvälisistä asioista. Alkamassa on monta uutta kv-kuviota, joiden toteuttamiseen osallistuu iso joukko niin opiskelijoita kuin työntekijöitäkin oppilaitoksessa.

Keväällä Kiipula sai tiedon, että Cimo on hyväksynyt liikkuvuushankehakemuksen jonka vuoden alussa jätimme. Tämä tarkoittaa, että seuraavan kahden vuoden aikana Kiipulalla on rahoitus toteuttaa 50 tuettua opiskelijavaihtoa sekä kahdeksan henkilöstön työelämäjaksoa. Erityisen ilahduttavaa on, että vaihtopaikkoja saatiin myös monelle sellaiselle alalle, joilla opiskelijavaihtoja ei ole aikaisemmin toteutettu. Ensimmäiset opiskelijat ja työntekijät suuntaavat vaihtojaksolle keväällä 2017, kohteina Englanti, Ruotsi, Viro ja Unkari.

Arkistokuva vuonna 2015 toteutetusta puutarha-alan opiskelijavaihdosta Unkariin

Kiipula toimii kv-yhteistyökuvioissa myös vastaanottavana tahona. Syksyllä ammattiopistoon saapuu vierailijoita ja vapaaehtoistyöntekijöitä Australiaa myöten. Lokakuussa viikon vierailulle saapuu kaksi erityisopettajaa Englannista, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan suomalaiseen ammatilliseen erityisopetukseen. Loka-marraskuussa seitsemän viikon vapaaehtoistyöjaksolle puolestaan saapuu australialainen erityisopettaja Huong, joka tulee työskentelemään opiskelijaryhmien kanssa Punaportin toimipaikassa. Janakkalan kunnan kanssa aloitettavan yhteistyön turvin Kiipulan toimipaikassa tulee lukukauden aikana työskentelemään myös kaksi EVS-vapaaehtoistyöntekijää (European Voluntary Service) Ranskasta ja Puolasta.


Arkistokuva Australiasta

Ulkomaille suuntautuvilla vaihdoilla ja meille saapuvilla vierailla ja vapaaehtoisilla on molemmilla tasapuolisen tärkeä rooli opiskelijoiden kansainvälisyystaitojen kehittymisessä. On hienoa, että pystymme Kiipulassa tarjoamaan mahdollisuuksia molempiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti