maanantai 23. toukokuuta 2016

Kevään viimeinen opiskelijavaihto

Aika on mennyt hurjan nopeasti, kommentoivat Punaportilla kaksi viikkoa vaihdossa olleet virolaiset opiskelijat ja matkassa mukana ollut opettaja. Kaksi Kotityö- ja puhdistusalan opiskelijaa ja opettaja olivat vaihdossa Kiipulassa, ja viettivät joitakin päiviä myös Catering -kurssin mukana. Vaihto oli osa yhteistyötä virolaisen Vana-Vigala Technical and Service School -oppilaitoksen kanssa.

Kiipulan opettaja Arja ohjeistaa opiskelijoita


Kansainvälistä ruoanlaittoa


Ryhmä kuvautti itsensä Taitajissa

Opetukseen osallistumisen lisäksi, ryhmä oli mukana seuraamassa Taitaja 2016 -tapahtumaa Seinäjoella ja reissasi myös Hämeenlinnan lähialueilla. Vieraiden mukana kulki melkein koko kahden viikon ajan Kiipulan valmentavan koulutuksen opiskelija, joka virolaisten juurtensa ansiosta pystyi toimimaan tulkkina.

Ryhmä pystyttiin majoittamaan Punaportin opiskelija-asuntolaan, josta käsin vieraat hyödyntivät Hämeenlinnan shoppailumahdollisuuksia tehokkaasti. Palautteena oli, että heidät oli Kiipulassa otettu vastaan erittäin hyvin, ja että opiskelijat oppivat paljon uusia asioita. Kiipulan opettajat puolestaan kommentoivat että opiskelijat olivat erittäin ahkeria, ja että he rohkaistuivat jakson aikana todella paljon englannin kielen käytössä. Oli silmin nähtävää kuinka hyvin ryhmä vaihdon aikana sopeutui Kiipulaan ja toi iloa meidän arkeen.


Läksiäislahjojen jako

Yhteistyö Vana Vigala Vana-Vigala Technical and Service School -oppilaitoksen kanssa jatkuu syksyllä, kun kolme Sote -opiskelijaa Punaportin toimipaikassa suuntaa työssäoppimaan Viroon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti