perjantai 2. joulukuuta 2016

Vapaaehtoistyöntekijät Kiipulassa

Margot Ranskasta ja Antonina Puolasta ovat nuoria vapaaehtoistyöntekijöitä, jotka työskentelevät Kiipulan opiskelijoiden kanssa talven aikana. Ensimmäiset viikot ovat nyt takanapäin, ja jatkoa odotellaan jo innolla. Opiskelijoista on ollut mukava saada puhua englantia ja tutustua eri maalaisiin nuoriin. Margot ja Antonina puolestaan pitävät töiden vaihtelevaisuudesta Kiipulassa. Tähän saakka he ovat osallistuneet mm. puutarhatöihin, käsitöihin, englannin kielen opetukseen ja putkitöihin!

Margot (vasemmalla) neuloo opiskelijoiden kanssa Toimarilla


Antonina on 26-vuotias juuri valmistunut kieltenopettaja Krakowasta, Puolasta. Hän halusi tulla Suomeen erityisesti kauniin luonnon vuoksi. Margot puolestaan on 19-vuotias opiskelija Ranskasta. Hän oli myös kuullut paljon hyvää Suomesta ja Suomen luonnosta ja halusi viettää täällä enemmän aikaa. He asuvat talven Turengissa, joka on heidän mielestään mukavan rauhallinen paikka ja jossa luonto on sopivan lähellä.

Margotin ja Antoninan työskentely Kiipulassa on osa uutta yhteistyökuviota Janakkalan kunnan kanssa. Kunta vastaanottaa vapaaehtoiset talven 2016-17 ajaksi, ja Kiipulan päätoimipaikassa heitä "lainataan" kahden viikon jaksoissa talven mittaan. Vapaaehtoistyöntekijät ovat mukana eri opiskelijaryhmien arjessa; osallistuvat sekä käytännön töihin että luokkahuoneopiskeluun. He osallistuvat myös vapaa-ajan toimintaan ja kertovat opiskelijoille omista kotimaistaan.

Sekä Margotin että Antoninan mukaan vastaanotto Kiipulassa on ollut lämmin ja että opiskelijoiden kanssa on tultu toimeen erittäin hyvin kielimuurista huolimatta. Kun oikeaa sanaa ei löydy niin osa opiskelijoista käyttää Google Translatoria jo sujuvasti!

Antonina vastaanottaa syntymäpäiväkukat kiinteistöhuollon pojilta


Nuoret tulivat Suomeen ja Janakkalaan osana European Voluntary Service -ohjelmaa (EVS), jonka kautta Eurooppalaiset nuoret voivat hakea 1-12 kuukauden pituiselle vapaaehtoistyöjaksolle toiseen Euroopan maahan. Myös suomalaiset nuoret voivat hakeutua vapaaehtoistyöhön ulkomaille ohjelman kautta!

Lisätietoja EVS-ohjelmasta: http://nuorisovaihto.fi/vapaaehtoistyo/european+voluntary+service+evs/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti