keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Kevät 2019


Kansainvälinen toiminta Kiipulassa keväällä 2019 on ollut vilkasta. Ulkomaan opiskelijavaihtoja on toteutettu ympäri Eurooppaa; Hollanti, Belgia, Ruotsi, Viro, Espanja. Kevään aikana opiskelijoita on kaikkineen liikkunut 24 ja lisää liikkuvuuksia on tulossa vielä syksyllä. Kun vertaamme 2016 vuoteen, jolloin opiskelijaliikkuvuuksia on ollut kaikkiaan 7 kappaletta, kasvu kansainvälisissä liikkuvuuksissa on ollut huimaa ja aktiivinen toiminta jatkuu edelleen samaan malliin. Niin Euroopan komissio kuin OKM ovat kehottanut laajentamaan kansainvälisyyttä, etenkin liikkuvuuksien määrää ja tuomaan esille kansainvälisen toiminnan positiivisia vaikutuksia tulevaisuudessa. Vastaamme tähän omalla panoksellamme ja kehitämme jatkuvasti kansainvälisiä toimintojamme kohti tulevaisuuden näkymää.

Kiipulassa vaihtojaksojen lisäksi kansainvälisiä opiskelijoita, opetushenkilöstöä ja asiantuntijoita on vieraillut läpi kevään. Muun muassa Liettuasta, Hollannista, Virosta ja Espanjasta on väkeä saapunut. Näiden vierailijoiden lisäksi kotikansainvälisyystoimintaamme on rikastuttanut kaksi eurooppalaista vapaaehtoistyöntekijää, jotka ovat osallistuneet opiskelijaryhmien arkeen eri koulutusaloilla ammentaen oppi –ja työskentelykokemuksia.

Liikkuvuushankkeen ohella Kiipulassa pyörii kansainvälinen strateginen kumppanuushanke, jonka tiimoilta toteutamme kansainvälistä yhteistyötä ja vaihdamme hyviä käytänteitä Green Care aihealueen piirissä.

Vaihtojaksoista voi lukea lisää:
https://readyfortheworld2.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti