tiistai 3. toukokuuta 2016

Brasilialaisia tuulia Turengissa

Eilen aamulla Kiipulan saapui bussilastillinen brasilialaisia opettajia, jotka tulivat innokkaina tutustumaan suomalaiseen ammatilliseen erityisopetukseen. Ryhmä opiskelee ja asuu HAMKin opettajakorkeakoululla Hämeenlinnassa keväällä yhteensä kolme kuukautta.

Virallisen osuuden avasi rehtorimme Jukka Kujala, joka loi yleiskatsauksen Kiipulan toimintaan. Vieraat kyselivät paljon opiskelijoiden poluista ja eri opetusmenetelmistä. Loppupäivän vietimme  tutustumalla eri koulutusaloihin, ja ryhmä pääsi näkemään mm. logistiikan ja luonnonvara-alan oppimisympäristöjä. Osa vieraista pääsi jopa kokeilemaan alojen työtehtäviä Kiipulan opettajien johdattamana.

Ryhmä saapuu Kiipulaan

 
Kiipulan kasvihuoneita ihailemassa
































Logistiikan opettaja Arto Vehkomäki ohjeistaa

Vieraat olivat hyvin vaikuttuneita erityisopetuksen laajuudesta ja laadusta. Myös Kiipulan oppimisymäristöt kuten varastot, puutarhat ja kahvilat, joissa opiskelijat pääsevät tekemään aitoja oman alan työtehtäviä, vakuuttivat vieraita. Eräs opettajista kertoi, että Brasiliassa tutkinto opiskellaan luokkahuoneessa, ja käytännön työtehtäviä opetellaan vasta työelämässä.

Lounas nautittiin porukalla Rusthollin ruokalassa, ja iltapäiväkahvit kauniissa Kustaanhovin kartanon salissa. Vaikka innokkaiden vieraiden kaikkiin kysymyksiin ei ehdittykään päivän aikana vastata, oli vierailu kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Myös Kiipulan datanomiopiskelijoiden Kiip IT -osuuskunta sai uuden asiakkaan, kun eräs vieraista sanoi tuovansa rikki menneen tietokoneensa sinne huoltoon!

Ryhmä tutustuu opiskelijaosuuskunta Kiip IT: toimintaan

Kustaanhovin työhuonetta kokeilemassa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti